Caloriën tellen werkt niet

Veel mensen die willen afslanken zijn in de veronderstelling dat het tellen van calorieën kan helpen. Op internet zijn genoeg lijsten te vinden met de hoeveelheid calorieën die in elk product zit. Ook is bekend wat een man en een vrouw gemiddeld per dag aan calorieën binnen mogen krijgen. Door het tellen van alle calorieën die we op een dag tot ons nemen zouden we dan toch moeten kunnen zien of dit de oorzaak is voor het overgewicht? Helaas werkt het niet zo.

Afslanken door calorieën tellen

Er is altijd veel te doen om het tellen van calorieën. Veel afslankprogramma’s die je kunt volgen zijn hier ook op gebaseerd. Het is natuurlijk niet waar dat als je elke dag maar beneden het maximaal aantal calorieën blijft dat je eigenlijk mag je zult afslanken.

Het heeft namelijk niet zo veel met calorieën te maken, maar meer met het voedsel dat je tot je neemt waar de calorieën in zitten. Als je op een hele dag niet veel eet, maar wat je eet is vet, dan zul je vanzelfsprekend alleen maar zwaarder worden. De inname van calorieën wordt dan ineens veel minder relevant.

Uiteindelijk wil je toch ook niet de hele dag bezig zijn met het tellen van je calorieën. Je moet gewoon letten op wat je eet, dat spreekt voor zich, maar als je weet welke producten goed voor je zijn gaat het al veel beter. Je zult je verbazen over de producten die goed voor je blijken te zijn en voor de producten die alleen maar zorgen voor overgewicht.

Geplaatst in Berichten.