Goede en slechte koolhydraten

Koolhydraten zijn er in 2 verschillende vormen. Vooral waar het gaat om het opslaan van vet hebben we te maken met goede en slechte koolhydraten. Als je wilt afslanken zul je de balans moeten vinden tussen deze 2 soorten koolhydraten.  Hieronder zal ik ze voor je toelichten.

Een lichaam heeft koolhydraten nodig. Bij een proteine dieet zul je voornamelijk bezig zijn met zoveel mogelijk koolhydraten vervangen voor eiwitten. Op lange termijn is dit helemaal niet goed en zelfs slecht voor je lichaam, omdat zoals gezegd je lichaam koolhydraten juist zo hard nodig heeft. Leren hoe je de balans kunt maken tussen koolhydraten binnenkrijgen en het niet overdrijven is dan ook heel belangrijk.

Goede koolhydraten

De groep goede koolhydraten zijn de complexe koolhydraten. Voor deze groep koolhydraten heeft je lichaam langer de tijd nodig om ze te verteren. Dat resulteert in het feit dat ze daardoor ook minder snel zullen worden opgeslagen als vet. Complexe koolhydraten zitten onder andere in rijst, aardappels en volkoren producten.

Slechte koolhydraten

Slechte koolhydraten zijn de enkelvoudige koolhydraten. Ze zijn over het algemeen minder gewenst bij het willen afslanken. Dit zijn de koolhydraten die je veelal terug kunt vinden en snoep en dergelijke. Ze worden erg snel door je lichaam verteerd. In eerste instantie zul je misschien denken dat dat toch juist goed is, maar juist omdat ze zo snel verteerd worden zullen ze eerder opgeslagen worden als vet. Het is namelijk zo dat je lichaam bij deze slechte koolhydraten minder de tijd krijgt tot het verbranden van de calorieën. Hierdoor zullen deze dus eerder leiden tot overgewicht.

Geplaatst in Berichten.