Vergeet niet om te ontbijten

Wat heel belangrijk is, maar wat toch heel veel mensen vergeten of gewoon bewust niet doen, is ontbijten. Waarschijnlijk heb je wel eens ergens gehoord dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en dat is zeker niet gelogen.

Zeker met het oog op overgewicht en afslanken is ontbijten belangrijk. Door de dag te beginnen met een goed ontbijt zul je veel minder snel de drang voelen om naar zoetigheid te pakken. Zo simpel is het echt. Als je de dag begint met een goed gevulde maag ben je veel minder snel geneigd om een snoepje of ander zoet tussendoortje te eten.

Zorg voor goede maaltijden

En wat geldt voor het ontbijt geldt vanzelfsprekend ook voor een goede lunch en een goede avondmaaltijd. Als je bij deze maaltijden ook gewoon voldoende eet zul je in de middag en in de avond minder snel trek krijgen en op die manier maakt je het jezelf ook gewoon een stuk gemakkelijker. Als je maag goed gevuld is zul je simpelweg niet zo snel lekkere trek krijgen. Dit is veel beter dan wanneer je telkens moet vechten tegen dat gevoel van die lekkere trek. Daarnaast is het belang van het eten van de juiste dingen ook groot. Door de juiste dingen te eten zul je ook het hongergevoel al voor een heel groot deel kunnen tegengaan.

Geplaatst in Berichten.